S pezinskou kapelou Feelme možno zažiť koncertné filmy

07.04.2012 Pezinok

Pezinok 6. apríla (TASR) – Desaťročné jubileum si pripomína pezinská skupina Feelme ďalšími koncertmi. V sobotu 7. apríla zahrá v bratislavskom Rock cafe a 13. apríla v domácom klube Pura vida.

Trojčlenná kapela je nielen na Slovensku ojedinelá, pretože už od roku 2002 hráva len filmovú hudbu vo vlastnej úprave. Tá napriek málopočetnému zloženiu skupiny je pestrá - aj s prvkami rocku, metalu, funku, fusion či crossoveru a iba v inštrumentálnej podobe. Vďaka tomu i veľmi známe melódie z filmov James Bond, Pulp Fiction, Mission Impossible, Knight Rider, Upír Nosferatu, Fantomas či Das Boot majú nezvyčajnú zvukovú verziu. Skupina takto nahrala vyše 20 "filmov". Jej skladby majú danú svoju základnú štruktúru a aranže, avšak veľký priestor priamo na pódiu je ponechaný improvizácii, emóciám a experimentu.

"Ako prezrádza slovná hračka v názve skupiny, orientujeme sa výlučne na spracovanie populárnych i menej známych filmových tém. S Feelme sa chodí na koncertné filmy," pre TASR uviedol zakladateľ skupiny bubeník Petter Bittner.

Spolu s gitaristom Johnym Štefečkom a basgitaristom Stanleym Kovárom doprajú poslucháčom hudobný zážitok, pri ktorom si môžu v mysli premietať niektoré scény a spomínať na konkrétne filmy. Medzi najväčšie koncertné zážitky skupiny patrí vystúpenie pred fínskou kapelou Apocalyptica, robili predskokana Glennovi Hughesovi (ex-Deep Purple) a počas otvorenia Medzinárodného filmového festivalu v Karlových Varoch ich hudba sprevádzala hviezdnych hostí prichádzajúcich po červenom koberci. Najčastejšie hrávajú v kluboch, ale predstavili sa i na festivaloch Hodokvas, Topfest, Kremnické Gagy či Grape. Okrem Slovenska a ČR ich už počuli aj v Maďarsku.
 

Vyberte región